|

Banja Luka: Direktorica prijavila radnike zbog prijetnji

Banja Luka: Direktorica prijavila radnike zbog prijetnji
0
S
SRNA
13.2.2013. u 14:07
0
komentara
0

dijeljenja
Banja Luka: Direktorica prijavila radnike zbog prijetnji
Vršilac dužnosti direktora Javne ustanove Novi urbanistički zavod Republike Srpske Spomenka Vojinović Kovačević prijavila je policiji predsjednika sindikata ove ustanove Živanu Gojić i još tri radnika zbog prijetnji.
Portparol Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markićević potvrdila je Srni da su ove prijetnje prijavljene Centru jučer oko 15.00 sati i da policija, po nalogu tužioca, ispituje sve svjedoke i utvrđuje da li postoje elementi krivičnog djela.

"U Centar javne bezbjednosti Banja Luka danas su pozvane četri prijavljene osobe od kojih je uzeta izjava", rekla je Markićević i dodala da je istraga u toku.

Gojićeva je rekla Srni da je u banjalučkom Centru javne bezbjednosti dala izjavu u svojstvu svjedoka i da ne zna zašto ih vršilac dužnosti direktora Zavoda optužila.

"Koliko ja znam niko joj nije prijetio ni po kojem osnovu i to sam rekla i policiji", navela je Gojić.

Jedan od prijavljenih radnika Novog urbanističkog zavoda Republike Srpske Jasna Guzijan ocijenila je da je prijava smiješna i da su prijetnje izmišljene, te da se iza svega krije namjera onemogućavanja formiranja novog sindikata u ovoj ustanovi.

Vršilac dužnosti direktora Novog urbanističkog zavoda Spomenka Vojinović Kovačević rekla je Srni da ne želi da daje izjave sve dok traje istražni postupak.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je Srni da ne zna zašto su radnici Novog urbanističkog zavoda RS pozvani na razgovor u Centar javne bezbjednosti Banja Luka, ocjenjujući da je prijava vršioca dužnosti direktora "u najmanju ruku smiješna i nearguentovana".

"Nema niko pravo da ugrožava pravo radnika nekim smiješnim i neargumentovani tvrdnjama, pa tako ni vršilac dužnosti ove ustanove“, rekla je Mišić i dodala da Savez sindikata Republike Srpske stoji iza ovih radnika.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.