Crna hronika
1

Banja Luka: Braća Petreš vrijeđali policajce, prijetili i podmetali dokaze

SRNA
Mario Debeljaković (29) iz Banje Luke teže je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Klašnice – Banja Luka, dok je policija privela braću Petreš iz Trna - Sinišu, Aleksandra i Milorada, koji su napali policajce tokom uviđaja, rečeno je Srni u policiji Republike Srpske.

Do nesreće je došlo juče u mjestu Glamočani, opština Laktaši, kada se Debeljakovićev automobil marke Mercedes sudario sa putničkim vozilom BMW kojim je upravljao Siniša Petreš (35).

Tokom uviđaja, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, policija je lišila slobode Aleksandra Petreša (37), Sinišinog brata, jer je sprečavao službene osobe u vršenju službene radnje.

Aleksandar Petreš je tokom uviđaja izjavio da je upravljao vozilom iako je utvrđeno da nije, čime je pokušao prikriti činjenično stanje.

Aleksandar je potom ostavljao svoje otiske na volanu s ciljem podmetanja dokaza, a kada su ga policajci upozorili da to ne čini, počeo ih je vrijeđati. Nakon toga on je zatražio od brata Milorada Petreša (24) da iz vozila donese palicu da bi se obračunali sa policijom.

Siniša, koji je izazvao saobraćajnu nesreću, pobjegao je i ostavio povrijeđenog bez pomoći.

Potom se Siniša vratio i policiji rekao da nije učestvovao u nesreći, namjeravajući tako da prikrije stvarno stanje, nakon čega je vrijeđao policajce, a jednog od njih pesnicom udario u glavu.

Siniša je uhapšen zbog ugrožavanja javnog saobraćaja, nepružanja pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći i napada na službenu osobu.

Milorad je uhapšen zbog sprečavanja službene osobe u vršenju službene dužnosti.

Dok je policija hapsila, Milorad je nagovorio Aleksandra, koji je iz automobila uzeo palicu, namjeravajući da udari policajce, ali je ipak od toga odustao.