Uhapšene dvije osobe
0

Banja Luka: Akcija "Kantri" rezultirala rasvetljavanjem krivičnih djela protiv imovine

Klix.ba
U zajedničkim i planskim aktivnostima Policijske uprave Banja Luka i Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, 6. juna, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, započeta je realizacija akcije kodnog naziva "Kantri".

Akcija se sprovodi sa ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata u kojima je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 11.000.00 KM.

Policijski službenici su za sada lišili slobode dvije osobe iz Banje Luke, a na osnovu naredbi nadležnih sudova izvršen je pretres na tri lokacije na području grada Banje Luke i opštine Laktaši. Tokom pretresa pronađeni su i izuzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Osoba G.B.(1971) iz Banje Luke se sumnjiči da je tokom 2014. godine, na području opštine Laktaši izvršila tri krivična djela "Teška krađa" i krivično djelo "Teška krađa u pokušaju" na štetu samostalnih trgovinskih radnji i kioska kao i krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Osoba M.K.(1965) iz Laktaša se sumnjiči da je izvršila krivično djelo “Teška krađa“, tokom 2017. godine u Banjoj Luci, kada je uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata, ušlo u unutrašnjost porodične kuće odakle je otuđila novac i zlatni nakit.

Sve dalje mjere i radnje prema osobama lišenim slobode bit će preduzete po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, saopćeno je iz PU Banja Luka.