Građani bili u panici
0

Bačen suzavac na Vojničkom Polju, policija privela G. N.

Piše: E. G.
Vojničko Polje (Foto: Arhiv)
Vojničko Polje (Foto: Arhiv)
Prema navodima iz MUP-a Kantona Sarajevo u srijedu navečer oko 22 sata u naselju Vojničko Polje jedna posoba je bacila suzavac u uski prolaz između dvije zgrade. Ovom prilikom nije bilo teže povrijeđenih stanara.

"U tom trenutku nepoznata osoba je bacila suzavac. Policija je izvršila uviđaj na mjestu događaja, a obaviješteno je i Tužilaštvo. Nakon toga je pronađen počinilac inicijala G. N. (1993.) iz općine Novi Grad, Sarajevo. Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak", rekao je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

Prema riječima građana koji stanuju u obližnjim zgradama dim se proširao i ušao kroz prozore u nekoliko stanova, pa su građani buli primorani da izađu van.

"To se dogodilo negdje između 22 i 22.30 sati. Suzavac je bačen par zgrada od moje. Odjednom smo čuli neku viku i kola Hitne ili Vatrogasne pomoći. Bilo je ljudi koji su se stvarno uplašili, nisu znali šta se odjednom dešava. Kasnije nismo mogli cijelu noć spavati", rekla je za Sarajevo-x.com stanarka naselja Vojničko Polje, koja je bila svjedokinja događaja.