Crna hronika
1

B. Luka: Danas procjena štete nastale požarom na pijaci

SRNA
Direktor "Tržnice" Banja Luka Miodrag Kaurin rekao je da će danas biti procijenjena ukupna šteta pričinjena preduzeću prilikom požara na Novoj pijaci.

"U toku dana ćemo imati tu procjenu pošto je angažovan vještak građevinske struke koji će dostaviti u pisanoj formi nalaz štete koja je direktno vezana za objekte, odnosno štandove koji su vlasništvo AD Tržnice", rekao je Kaurin Srni.

On je objasnio da će se procjena odnositi samo na štetu pričinjenu na štandovima, ističući da taj vještak neće moći procijeniti vrijednost robe koja je bila u štandovima čiji su vlasnici zakupoprimci štandova.

Kaurin je rekao da su štandovi bili osigurani.

"Sva imovina Tržnice, kao akcionarskog društva, osigurana je od osnovnog rizika požara i drugih opasnosti", rekao je Kaurin.

On je naveo da su u požaru u potpunosti uništena 24 štanda, dok je desetak oštećeno.

Požar je izbio u nedjelju oko 21.00 sat, a intervenisala su tri vatrogasna vozila. Vatra je ugašena oko 1.00 sat iza ponoći.
Prema riječima očevidaca, požar se širio velikom brzinom pošto su štandovi naslonjeni jedan na drugi, a brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je veća šteta.

Nova pijaca, koja se nalazi u banjalučkom naselju Lazarevo, raspolaže površinom od 42.000 metara kvadratnih, a na tom prostoru su stočna pijaca, auto-pijaca, kvantaška i "buvlja" pijaca.