Odveden u KPZ Tunjice
0

B. Luka: Bljuzgo u pritvoru zbog ubistva kriminalca

Piše: V. T.
Dario Mirjanić Bljuzgo (Foto: Sarajevo-x.com)
Dario Mirjanić Bljuzgo (Foto: Sarajevo-x.com)
Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci odredio je danas popodne jednomjesečni pritvor Dariju Mirjaniću (26) zvanom Bljuzgo, koji je osumnjičen da je jučer ujutro ispred bivšeg "Irish Puba" u banjalučkom naselju Obilićevo nožem ubio sugrađanina Vesu Medića (24).

Kako je za Sarajevo-x.com potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, pritvor je određen na zahtjev banjalučkog Okružnog tužilaštva, zbog bojazni od bjekstva, utjecaja na svjedoke i mogućnosti ometanja istražnog postupka.

Mirajanić je nakon odluke o pritvaranju danas prevezen u banjalučki Kazneno-popravni zavod na Tunjicama. Istovremeno, iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka danas nije bilo novih informacija o zločinu koji je proteklog vikendao bio tema broj jedan u gradu na Vrbasu.

Podsjetimo, Mirjanić se tereti da je u subotu, oko 05:30 sati, ispred kluba “Excellence” u ulici Srđe Zlopogleđe nožem, koji je prethodno uzeo sa štanda za prodaju lubenica, ubo Medića u grudi.

Obdukcija je pokazala da je Medić preminuo od posljedica krvaranja. Ranije smo objavili da je uzrok tragedije najvjerovatnije bilo to što je Medić pretukao Mirjanićevog prijatelja.

Ubijeni Veso Medić od ranije je bio poznat banjalučkoj policiji i pravosuđu po brojnim krivičnim djelima.