Crna hronika
2

B. Gradiška: Bratu psovao majku, pa napao i policiju

Piše: D. T.
Policija iz Bosanske Gradiške je uhapsila Ranka Vranješa (27) nakon što je pijan vrijeđao svog brata, pucao iz automatske puške, a zatim nožem nasrnuo i na policijsku patrolu, potvrđeno je portalu Klix.ba u Centru javne bezbjednosti Banja Luka.

Slučaj je u subotu navečer prijavio Rankov brat, koji je naveo kako mu je Ranko psovao majku ispred porodične kuće u Gornjim Karajzovcima, nakon čega je iz automatske puške pucao u zrak.

"Na mjesto događaja je odmah upućena dežurna patrola, ali je osumnjičeni nakon toga izašao iz kuće s nožem u ruci i krenuo prema policijskim službenicima, psujući im majku i govoreći da bježe iz dvorišta", rekli su u banjalučkoj policiji.

Vranješ je nakon toga uhapšen i odveden u policijsku stanicu u Bosanskoj Gradiški, gdje je nastavio vrijeđati policijske službenike, tvrdeći da će ih pobiti.

"Od njega je oduzeta automatska puška sa šest metaka, a nadležnom tužilaštvu slijedi izvještaj za krivična djela ugrožavanja sigurnost, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja te napad na ovlaštene službene osobe", objasnili su u policiji.

Kako saznajemo, prilikom alkotestiranja je utvrđeno da je Vranješ u trenutku napada imao 2,17 promila alkohola u organizmu.