Crna hronika
74

Automobil sa tri tijela izvučen iz jezera Salakovac

Piše: S. Č.
Detalj sa današnje akcije izvlačenja automobila (Foto: Interventna spasilačka služba Mostar)
Detalj sa današnje akcije izvlačenja automobila (Foto: Interventna spasilačka služba Mostar)
Pripadnici Interventne Spasilačke Službe Mostar (ISS), MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, ronioci i vatrogasci zajedničkim snagama uspjeli su izvući automobil koji je jutros u 9:50 sati sletio u jezero Salakovac u blizini mjesta Bijela. U automobilu su se nalazila i tijela troje unesrećenih, a za četvrtim će potraga biti nastavljena ujutro.

Kako je za Klix.ba potvrdio Zdenko Marić iz Hercegovačke gorske službe spašavanja, na automobilu je vidljiva velika materijalna šteta, koja je nastala usljed padanja niz strmu liticu koja se nalazi ispod ceste s koje je automobil sletio.

"Tijela troje unesrećenih pronađena su u automobilu, a ljekari su nažalost samo mogli utvrditi smrt. Potragu za četvrtim tijelom nastavit ćemo u jutarnjim satima. Akcija izvlačenja automobila trajala je ovako dugo, s obzirom da se radilo o veoma nepristupačnom terenu", rekao je Marić za Klix.ba.

Podsjećamo, do nesreće je došlo jutros oko 9:50 sati kada je automobil Škoda Octavia sletio u jezero. U nesreći su stradali mladići V. B. (1991.), D. R. (1995.) i djevojke Š. A. (1993.), T. V. (1995.). Jedini preživjeli je S. B. (1994). Preživjeli i četiri stradale osobe su državljani Hrvatske.

Nesreća se dogodila kada je vozilo prednjim dijelom udarilo u brdo, nakon čega je vozač izgubio kontrolu nad volanom i sletio u Neretvu.

Stradali studenti bili su na putu za Hrvatsku kako bi s porodicama proveli nadolazeće praznike. U povodu tragične nesreće, porodicama nastradalih saučešće je uputila rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić.