Tragedija blizu doma
1

Automobil porodice Đulić od udarca prepolovljen

SRNA
Foto: Krone.at
Foto: Krone.at
Automobil porodice Đulić, čija su tri člana poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu iz BiH za Austriju, prepolovljen je od težine udarca u zid.

U nesreći, koja se dogodila u nedjelju, 16. avgusta, na autoputu u Austriji poginuli su državljani Austrije Huse (43), Senada (40) i Aldin (15), dok je nesreću preživjela jedanaestogodišnja Aldina, koja se nalazi pod nadzorom psihologa i ljekara.

Porodica se vraćala sa jedne svadbe u BiH i bila  je  na domaku kuće kada se  dogodila stravična tragedija.

Austrijski dnevnik Österreich prenosi da je vozilom upravljao Huse Đulić i da je zaspao za volanom, zbog čega je došlo do udesa. Mediji navode da policija pretpostavlja da je uzrok udesa  premorenost vozača.

Otac Huse očigledno je zaspao za volanom, zbog čega je vozilo sletjelo s puta, udarilo u graničnik i potom bez ikakvog traga kočenja u zid.

Supružnici i njihov sin poginuli  su na  licu mjesta, dok je kćerka Aldina jedina preživjela. Ona je, iako povrijeđena, uspjela da se izvuče  iz vozila.    

Spasilačkim ekipama, kada su došli na mjesto nesreće, prikazao se stravičan prizor kod Hala u Tirolu. Automobil je bio presječen na dva dijela, a ispred njega je sjedila uplakana djevojčica.
 Ostali članovi porodice  su, uz veliki napor vatrogasaca, izvađeni iz potpuno uništenog automobila.

"Takav udes još nisam vidio", prenose mediji izjavu komandanta vatrogasaca iz Vatensa Wolfganga Milera.  

On je rekao da je automobil bio potpuno smrskan i da je jedan član njegovog tima bio šokiran prizorom.

Djevojčica je preživjela samo zato što je bila iza  sjedišta suvozača, a prilikom udara otvorila su se vrata  kod kojih se nalazila.  

Vozilo je bilo potpuno deformisano, a motor nije pronađen, zbog čega policija procjenjuje da je auto u punoj brzini udario u zid. 

Austrijski dnevnik Kronen Zeitung prenosi izjave komšija porodice Đulić u Inzbruku, koji se okupljaju oko njihovog stana i pale svijeće.