|

Automatskom puškom pucao na policajce, jednog ranio

Automatskom puškom pucao na policajce, jednog ranio
0
S
Piše: A. Karadža
16.12.2010. u 17:24
16.12.2010. u 18:04
237
komentara
0

dijeljenja
1/8 Oružje iz kojeg je pucano (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
2/8 Izrešetan automobil (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
3/8 Izrešetano i vozilo EUFOR-a (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
4/8 Napadač je bacio pušku (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
5/8 Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
6/8 Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
7/8 Čaura municije 7,62 (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
8/8 Policijske trake na više mjesta (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Na platou ispred dvorane Mirza Delibašić na Skenderiji u 16.30 sati došlo je do pucnjave u kojoj je N. H. iz Sarajeva pucao na policajce, potvrđeno nam je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Nezvanično saznajemo da je zbog pucnjave na policajce iz automatske puške AK-47 Kalašnjikov uhapšen Hari Neradin.
Napadač je nakon pucnjave pretrčao most na Skenderiji. Uspio je dotrčati do početka ulice Valter Perić, gdje je odbacio pušku i nekoliko metaka. Brzom reakcijom policije napadač je uhapšen. Motivi napada na policajce još uvijek nisu poznati.

Prema riječima Irfana Nefića, portparola MUP-a KS, napadač je ranio jednog policajca, koji je prebačen na Kliniku za urgentnu medicinu KCUS-a, gdje mu je ukazana pomoć. Policiji se prijavio i R. H. (26), koji je priznao da je povezan sa pucnjavom.

Kako nam je rekla Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a, u 17.50 sati na KUM je dovezen policajac Mustafa Omerović (45) sa ustrijelnom ranom kod lijevog ramena. Ranjeni policajac je prebačen na Kliniku za ortopediju gdje mu je izvađen metak.

Kako je javio naš novinar sa lica mjesta, oštećeno je nekoliko parkiranih vozila, a među njima i Opel sa EUFOR-ovim registarskim oznakama.
Prijavi grešku


Komentari (237)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...