Sarajevo: Izbjegnuta veća tragedija
2

FOTO / Autobus sletio s ceste, srušio cvjećaru "Palma"

Piše: T. Sekulić
(Foto: Čitatelj)
Danas je u Sarajevu pukom srećom izbjegnuta velika tragedija. GRAS-ov autobus, u ulici Bolnička kod Medicinskog fakulteta, pod još nerazjašnjenim okolnostima, sletio je s ceste i završio na trotoaru.

Kako saznajemo, autobus, koji je vozio na relaciji Dom armije - Breka, je stajao na stanici i iz još neutvrđenih razloga krenuo unazad i završio na trotoaru, pri tome oštetivši jednu trgovinu, dok je cvjećaru potpuno srušio.

"Autobus je uletio u cvjećaru. Mene je doktor koji se tu našao izvukao iz cvjećare i samo što smo izašli cvjećara se srušila", ispričala je za Sarajevo-x.com uposlenica u devastiranoj cvjećari "Palma" koja je skupa s ostalim uposlenicima spašavala neoštećeno cvijeće.

U nesreći je uništena i jedna manja trgovina. Na sreću, radnik je vidio autobus na vrijeme i uspio pobjeći.

U autobusu je u trenutku nesreće bilo putnika, ali na sreću povrijeđenih nije bilo. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saznajemo da se nesreća dogodila u 9:45 sati.

"Povrijeđenih nije bilo, izuzev dvije osobe koje su pretrpjele stres i doživjele šok. Vozilom je upravljao A. N. Izvršen je uviđaj, a vještačenjem će se utvrditi razlog slijetanja vozila s ceste", istaknuto je za Sarajevo-x.com iz Operativnog centra MUP-a KS.