Višestruki povratnik
2

Austrijski državljanin uhapšen u Prnjavoru: Imao lažne tablice, oduzeo vozilo, napao policajce...

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Službenici Policijske stanice Prnjavor locirali su i uhapsili državljanina Austrije Dejana Vučkovića (1992.) za kojim je PU Mrkonjić grad raspisala potragu jer je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela.

Vučkovića se sumnjiči da je 1. januara na području Policijske uprave Mrkonjić Grad počinio više prekršaja javnog reda i mira. Jedna osoba prijavila je da je Vučković taj dan uzeo njegovo putničko motorno vozilo Opel Vectra i ključeve te mu ga nije vratio.

Istragom je utvrđeno da Vučković koristi BMW s registarskim tablicama za koje postoje osnovi sumnje da su falsifikovane.

Policajci iz Prnjavora uhapsili su Vučkovića 8. januara oko 19 sati i obavijestili tužioca.

Vučkovića se tereti za krivična djela utaje i falsifikovanja isprava. Nadležnom sudu podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za učinjene prekršaje vrijeđanja, tučnjave i fizičkog napada i ometanja državnih organa u vršenju javnih funkcija.

"Nakon izvršene kriminalističke obrade od policijskih službenika Policijske uprave Mrkonjić Grad osumnjičeni je predat na daljnje postupanje Službi za poslove sa strancima, Terenski centar Banja Luka", saopćeno je iz PU Mrkonjić Grad.