Crna hronika
112

Arnelu Kurtaju oduzet automobil nakon 88 saobraćajnih prekršaja

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sarajevska policija oduzela je automobil kojim je upravljao Arnel Kurtaj i to nakon što je otkrila da iza sebe ima ni manje ni više nego 88 prekršajnih prijava zbog teških kršenja saobraćajnih propisa na putevima u BiH.

Povod za njegovo otkrivanje bio je još jedan prekršaj. Naime, on je zatečen za volanom neregistrovanog automobila Alfa Romeo, u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo.

Policijski službenici su ga odmah isključili iz saobraćaja zajedno sa vozilom koje nije njegovo već je u vlasništvu S. D. iz Sarajeva.

Naime, izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je on višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz ZOOBS-a na putevima u BiH.

U 88 slučajeva, kako saznajemo, Kurtaj je sankcionisan, od čega je u 70 slučajeva počinio kažnjive prekršaje, kao što su upravljanje neregistrovanim motornim vozilom, upravljanje automobilom bez vozačke dozvole, nepoštivanje svjetlosne signalizacije na semaforu, odnosno prolazak kroz raskrsnicu na znak crvenog svjetla.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je isti nastavio vršenje najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od Kurtaja je privremeno oduzeto navedeno putničko motorno vozilo. Isto je deponovano na parking prostor privremeno oduzetih vozila MUP-a Kantona Sarajevo - Butmir, do okončanja prekršajnog postupka.

Inače, Arnel Kurtaj je itekako poznat sarajevskoj policiji. Kurtaj se dovodio u vezu sa više vatrenih obračuna u naselju Dobrinja, u kojima je bilo i povrijeđenih osoba.