Ubijena ili se ubila?
0

Apsolventica prava pronađena mrtva u krvavom kupatilu

SRNA
Stari most u Mostaru (Foto: RTM.ba)
Stari most u Mostaru (Foto: RTM.ba)
U Dubrovačkoj ulici u Mostaru pronađena je mrtva studentkinja Jelena Nevjestić (23) iz Tomislavgrada, apsolvent Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Dežurna tužiteljica Hercegovačko-neretvanskog kantona Dubravka Ivanišević novinarima je samo rekla da je istraga u toku i da ne može dati više informacija.

Prema neslužbenim informacijama iz mostarske policije, studentkinju je u podstanarskom stanu u krvavom kupatilu sinoć pronašla cimerka koja je pozvala vlasnika stana i policiju.

Isti izvor navodi da je nesretna djevojka zatečena u toaletu s prerezanim venama, a budući da je imala i povreda po vratu, policija je provela istragu o tome je li u pitanju samoubistvo ili zločin.

Susjedi navode da je jedna od dvije njene cimerke prvo uočila kapi krvi pred zaključanih vrata toaleta, te da je dozivala Jelenu, a pošto se ona nije javljala ubrzo je pozvala vlasnicu kuće koja je kroz ključanicu vidjela krv na umivaoniku te je gazda  provalio vrata. 

Neslužbeno se doznaje da je stradala Jelena bila odlična  studentkinja  i da nije imala problema. Ovo joj je trebao biti posljednji dan redovnog studiranja, već danas je trebala spakovati  kofere i vratiti se kući.