Proširena istraga
7

Amiru Tobudiću produžen pritvor zbog pokušaja ubistva Nermina Nakičevića u Tuzli

Piše: A. K.
Amir Tobudić
Amir Tobudić
Amiru Tobudiću iz Tuzle, kojeg se sumnjiči za pokušaj ubistva Nermina Nakičevića zvanog Roša, produžen je pritvor za još tri mjeseca, a kako saznaje Klix.ba, Tužilaštvo Tuzlanskog kantona (TK) proširilo je istragu na još dvije nepoznate osobe zbog pokušaja likvidacije.

Pokušaj ubistva Nermina Nakičevića dogodio se 15. februara ove godine oko 20 sati u ulici Prve inžinjerske brigade u Tuzli, a za ovo krivično djelo, prema navodima Tužilaštva TK, osumnjičen je Amir Tobudić kojem je dva dana kasnije određen pritvor.

Kako je navedeno, Tobudića se sumnjiči da je te večeri prišao automobilu marke BMW u kojem se nalazio Nakičević, nakon čega je uperio pištolj u njegovu glavu.

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović za Klix.ba je potvrdio da je Tobudiću pritvor produžen za još tri mjeseca, kao i da je istraga proširena na još dvije nepoznate osobe.

Naime, u ovom slučaju došlo je do pojave novih informacija te je Tužilaštvo TK donijelo naredbu o proširenju istrage protiv još dvije nepoznate osobe, zbog osnova sumnje da su zajedničkim djelovanjem i po prethodnom dogovoru pokušali likvidirati Nakičevića.

Tobudićeva odbrana, odnosno advokat Bakir Hećimović uložit će žalbu na produženje pritvora.

"Proširenje istrage na još dvije NN osobe prema mišljenju odbrane ne predstavlja važne razloge da se pritvor u ovoj fazi postupka produži za još tri mjeseca i u tom pravcu ćemo u toku dana Vrhovnom sudu Federacije BiH uložiti žalbu na rješenje o produženju pritvora", rekao je Hećimović za Klix.ba.

Tužilaštvo TK intenzivno radi na otkrivanju još dvije osobe.