Nije se odazivao na poziv
76

Amir Pašić Faćo uhapšen i odveden na sud u Banju Luku

N. V.
Fotografija od ranije tokom hapšenja Pašića u Sarajevu
Fotografija od ranije tokom hapšenja Pašića u Sarajevu
Amir Pašić Faćo je ponovo uhapšen, ovaj put zbog neodazivanja na sudski poziv u Banjoj Luci.

Protiv njega se vodi postupak u Banjoj Luci, kako nezvanično saznajemo, zbog uvrede/prijetnji određenom političaru i to na sličan način kao što je to uradio na štetu sudije Općinskog suda u Sarajevu.

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su u ranim jutarnjim satima izvršili pronalazak optuženog lica, te je operativna aktivnost dovođenja u prostorije navedenog suda u toku.

"Sudska policija u Federaciji Bosne i Hercegovine, Centar sudske policije u Kantonu Sarajevo, dana 1. februara 2024. godine, postupio je po naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci broj, 71 0 K 414537 23 Kps od 10.01.2024. godine, kojom je naloženo dovođenje optuženog A. P. iz Sarajeva u prostorije navedenog suda", potvrđeno je za Klix.ba iz Sudske policije FBiH.

Pašić je i od ranije poznat po krivičnim dosjeima zbog raznih krivičnih djela poput Razbojništva, Pokušaj ubistva, Ugrožavanje sigurnosti.

Posljednji put je hapšen u novembru prošle godine nakon prijetnji koje je objavio javno na svojim društvenim mrežama. Uhapšen je po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, jedno vrijeme je proveo u pritvoru, no pušten je na slobodu.

Protiv njega je zbog sličnog djela podignuta optužnica u Banjoj Luci, ali se nije odazivao na poziv policije da se pojavi na sudu zbog čega je Sudska policija FBiH na kraju izvršila sprovođenje u banjalučki sud.