Sud BiH
16

Amir Čamdžić osuđen na godinu zatvora zbog krivotvorenja novca

S. Š.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U predmetu Tužilaštva BiH, optuženi Amir Čamdžić, (rođen 1971. godine u Zenici), ranije osuđivan, sporazumno je priznao krivicu, nakon čega je u Sudu BiH osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.
Optuženi je proglašen krivim za krivično djelo "Krivotvorenje novca".

Od optuženog će se oduzeti 10 krivotvorenih novčanica u apoenu od 50 eura, za koje je znao da su krivotvorene, koje je optuženi tokom ove godine na području Travnika, stavio u opticaj kao prave, na način da je sa pet od navedenih krivotvorenih novčanica platio usluge u jednoj stomatološkoj ordinaciji.

Kako se dalje navodi u saopćenju Tužilaštva BiH, jednu od navedenih krivotvorenih novčanica stavio u opticaj u ugostiteljskom objektu, dok je preostale četiri krivotvorene novčanice držao kod sebe i iste odbacio prilikom bijega od policijskih službenika koji su ga pokušali zaustaviti i legitimisati.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivice optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Nakon prihvatanja sporazuma, predmet protiv navedenog optuženog je pravosnažno okončan bez daljeg provođenja sudskog postupka.