Vrhovni sud FBiH
12

Amir Brbović pravnosnažno osuđen na skoro 15 godina zbog ubistva u sarajevskom naselju Hrasno

S. Š.
Amir Brbović prilikom privođenja u Tužilaštvo KS 2021. godine (Foto: I. Š./Klix.ba)
Amir Brbović prilikom privođenja u Tužilaštvo KS 2021. godine (Foto: I. Š./Klix.ba)
Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odbio je žalbu na presudu Kantonalnog suda Sarajevo kojom je Amir Brbović osuđen na 14 godina i deset mjeseci zatvora.
Naime, kako se navodi u zvaničnom saopćenju, Vrhovni sud FBiH odbio je žalbu branitelja optuženog Amira Brbovića i proglasio ga krivim zbog krivičnih djela ubistvo, pokušaj ubistva i oštećenje tuđe stvari.

Time je prvostepena presuda Kantonalnog suda postala pravosnažna, a istom je Brbović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i 10 mjeseci.

Podsjetit ćemo, Brbović je osuđen je da je 22. aprila 2021. godine oko 19:50 sati ispred ulaza u jednu od zgrada u ulici Azize Šaćirbegović, gdje su stajali A. P. i A. S., došao iz pravca "Taxi doma", prišao im na udaljenost od 10 metara i potom iz automata ispalio rafalno 16 hitaca u pravcu oštećenih.

A.P. je zadobio tešku tjelesnu povredu opasnu po život u predjelu grudnog koša i trbuha od kojih je preminuo 19. maja 2021. godine, dok je A.S. zadobio laku tjelesnu povredu.

Od ispaljenih hitaca oštećen je i stakleni portal na jednom poslovnom prostoru u ulici Azize Šaćirbegović.