Banja Luka
0

Američki državljanin pronađen mrtav u stanu

FENA
Obdukcija tijela američkog državljanina Paula Dennisa Pricea (1951.) koji je jučer pronađen mrtav u stanu u kojem je živio u Banjoj Luci trebalo bi da pokaže tačan uzrok njegove smrti, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Priceovo beživotno tijelo pronađeno je, nakon što su njegove kolege u američkoj agenciji za savjetodavnu vojnu saradnju, koja je smještena u banjalučkoj kasarni „Kozara“, prijavili da nije došao na posao, niti se javlja na mobilni telefon.

Na lice mjesta je upućena policija, gdje su zatečeni radnici navedene vojne organizacije, a konstatovano je da su vrata stana zaključana.

Obaviješten je ovlašteni servis, čiji je radnik došao na navedenu adresu i u prisustvu ovlaštenih službenih osoba Policijske stanice Banja Luka- Centar i radnika američke agencije, otključao ulazna vrata zgrade, a nakon toga i ulazna vrata stana, nakon čega su ulaskom u stan na krevetu spavaće sobe zatekli beživotno tijelo američkog državljanina.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac, koji je s radnicima Sektora kriminalističke policije - Centra javne bezbjednosti Banja Luka, i specijalistom za sudsku medicinu izašao na lice mjesta i izvršio uviđaj.

Izvršenim uviđajem je utvrđeno da na licu mjesta nema tragova nasilja, niti pretresa stvari. Na beživotnom tijelu koje je pregledao vještak nisu pronađeni tragovi nasilja niti bilo kakvih povreda te se doktor usmeno izjasnio da se najvjerovatnije radi o prirodnoj smrti.

Nakon izvršenog uviđaja beživotno tijelo je po nalogu dežurnog tužioca prevezeno u prostorije Kliničkog centra - Odjel za patologiju, gdje će danas biti izvršena obdukcija radi utvrđivanja uzroka smrti.

Dežurni tužilac obavijestio je o svemu Ambasadu SAD-a u Sarajevu.