MUP ZDK
0

Amer Kajmaković osumnjičen za ubistvo majke

FENA
Zenica
Zenica
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je Kantonalnom tužilaštu ZDK-a podnijelo izvještaj protiv Amera Kajmakovića, rođenog 1978. iz Zenice, koji se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela ubistva.

Poduzimanjem istražnih radnji, koje su obuhvatile i DNK vještačenje i poligrafsko ispitivanje, Kajmaković se tereti da je 6. decembra u kasnim poslijepodnevnim satima u stanu koji se nalazi u zeničkom naselju Mokušnice izvršio ubistvo svoje majke, Izete Handukić, rođene 1942. godine.

Kako je izjavio Mirsad Pehadžić, načelnik Sektora kriminalističke policije ZDK-a, Handukić je podlegla usljed ubodnih rana zadobijenih u predjelu vrata.

Bivšu direktoricu Osnovne specijalne škole u Zenici, 9. decembra u stanu su mrtvu pronašli policijaci, kojima su građani dojavili da se Izeta Handukić već nekoliko dana ne pojavljuje u javnosti.

Osumnjičeni Amer Kajmaković, koji je i ranije bio kažnjavan zbog nasilničkog ponašanja, posjedovanja i omogućavanja uživanja droga, u pritvoru se nalazi od 10. decembra.

"Na ovaj način završili smo istragu o tri smrtna slučaja koja su se dogodila tokom prethodnih bajramskih praznika, a njihovi izvršioci lišeni su slobode i predati nadležnom tužilaštvu. Ova tri slučaja ne mogu se međusobno dovesti u vezu“, izjavio je Mirsad Pehadžić, načelnik Sektora krimpolicije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.