Rezultati obdukcije
654

Amar Ramić iz Tuzle počinio samoubistvo pištoljem

Piše: A. K.
Amar Ramić (u majici u kojoj je posljednji put viđen)
Amar Ramić (u majici u kojoj je posljednji put viđen)
Završena je obdukcija tijela Amara Ramića koje je pronađeno sinoć u šumi u Vršanima kod Tuzle, a kako saznaje portal Klix.ba, ovaj 21-godišnjak je izvršio samoubistvo iz vatrenog oružja, odnosno pištolja.

Kako saznajemo, uzrok Ramićeve smrti je prostrelna rana glave koja je nastala upotrebom pištolja, a analizom dokaza koji su pronađeni na mjestu na kojem se nalazilo Amarovo beživotno tijelo utvrđeno je da je riječ o samoubistvu.

Prijava o pronalasku Ramićevog beživotnog tijela upućena je sinoć Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a uviđaj su danas obavili službenici Sektora kriminalističke policije i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Tuzli koji je naredio obdukciju.

Zvaničan nalaz obdukcije početkom iduće sedmice bit će upućen na adresu Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a očekuju se i rezultati DNK analize koja će tačno utvrditi da je riječ o Ramićevom tijelu koje je pronađeno u poodmakloj fazi raspada, zbog čega je i inspektorima na terenu danas bilo otežano obavljanje posla.

Danas smo kontaktirali i roditelje ovog 21-godišnjaka koji su nam potvrdili da su prepoznali odjeću te da je najvjerovatnije riječ o Amaru.

Kao što smo dosad u nekoliko navrata pisali, za ovim studentom Fakulteta elektrotehnike u Tuzli tragalo se od 2. maja ove godine kada je posljednji put viđen prilikom izlaska iz zgrade u kojoj je živio skupa sa svojim roditeljima.

U opsežnoj potrazi bili su uključeni tuzlanski policajci, pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, ali i mnogobrojni građani.

Pretraživane su lokacije na području Tuzle i njene okoline, potom Kalesije, Ugljevika, Čelića, Zvornika, Bijeljine, Brčkog, Kladnja, Zavidovića i Malog Zvornika. Ispitan je i određeni broj osoba, ali se nije došlo do konkretnih informacija o mogućoj lokaciji na kojoj bi se ovaj mladić mogao nalaziti.

Građani Tuzle danas su u šoku i nevjerici dočekali informaciju o pronalasku Ramićevog tijela.

Za ovog mladića svi oni koji su ga poznavali imaju samo riječi hvale, opisujući ga kao uzornog mladića koji je nakon dvije godine studija medicine odlučio promijeniti smjer školovanja te se upisati na Fakultet elektrotehnike u Tuzli gdje je pohađao prvu godinu.