Obračun nakon prepirke
446

FOTO / Almir Ličina pucao na komšiju u Buća Potoku, policija traga za njim

Piše: N. J.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
U sarajevskom naselju Buća Potok jutros je došlo do pucnjave u kojoj srećom nije bilo povrijeđenih osoba.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Kako smo saznali, Almir Ličina, koji je otprije poznat policiji po činjenju krivičnih djela, pucao je na svog komšiju Emira Palu. Potvrdio je to za Klix.ba Palo rekavši da je Ličina ispalio četiri metka u njegovom pravcu, dok je otvarao vrata od garaže u ulici Sulje Jahića.

"Policija je pronašla tri od četiri zrna. Jedan metak mi je prošao kroz nogavicu od pantalona, dok su dva metka prošla nekoliko centimetara pored glave i završila u vratima garaže", rekao je Palo.

On je potom ispričao kako je i zbog čega došlo do ovog incidenta. "Moj sin i Ličina su se jučer 'križali' vozilima u našoj ulici, nakon čega ga je Ličina pitao 'Šta me gledaš' te je došlo do prepirke između njih dvojice. Ubrzo sam tuda naišao i ja svojim vozilom te sam ih otjerao kućama. To je Ličina shvatio previše lično te je otišao kući u revoltu, vratio se i Jettom nekoliko puta prošao ispred moje kuće, no niko od nas više nije izlazio vani. Jutros, kada sam pošao otvoriti vrata od garaže, Ličina je ponovo naišao, prikočio, a potom zapucao iz pištolja. Jedan metak mi je prošao kroz nogavicu, a druga dva tik pored glave te me zasula i prašina od zida", ispričao nam je Palo.

Emir Palo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Emir Palo (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ličina je potom pobjegao sa mjesta događaja, a Palo je o svemu obavijestio policiju, čiji su pripadnici jutros obavili uviđaj. Oni osumnjičenog Ličinu nisu pronašli na adresi te tragaju za njim. Dežurni operativni u MUP-u Kantona Sarajevo nam je potvrdio da je jutros oko 10 sati došlo do pucnjave u Buća Potoku te da nije bilo povrijeđenih ni materijalne štete, dok policija traga za osumnjičenim.

Palo je dodao kako je Ličina prije 15-ak dana pušten iz pritvora te da nikada ranije nije imao bilo kakvih problema sa njim.