Crna hronika
25

Almir Koso zbog ubistva u Dejčićima predat Tužilaštvu KS

Piše: E. F.
Almir Koso, osumnjičen da je ubio Sedina Kremu u Dejčićima kod Trnova, predat je danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Aldijana Bajraktarević, svjedokinja cijelog događaja, koja je također privedena na saslušanje, puštena je na slobodu.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Podsjećamo, ubistvo se dogodilo sinoć oko 20 sati u mjestu Dejčići, kada je najprije došlo do tuče između Kose i Kreme. U jednom trenutku Koso je posegao za nožem i ubo Kremu.

Nermin Sarajlić, sarajevski patolog koji je obavio obdukciju nad nastradalim, za Klix.ba je kazao kako je Kremo nasmrt iskrvario.

"Na tijelu je pronađena jedna ubodna rana i to u predjelu lijeve noge. Ona je i uzrok smrti jer je preminuli iskrvario kroz tu povredu", kazao je Sarajlić.

Inače, cijeli slučaj su policiji prijavili mještani, a odmah je pozvana Hitna pomoć koja je ubrzo došla na mjesto događaja.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Kremo je pronađen u ležećem položaju pored automobila Renault Clio Nažalost, bilo je moguće samo konstatirati smrt Kreme. U međuvremenu, Koso je pobjegao zajedno sa Aldijanom Bajraktarević, koja je svjedočila događaju, a policija ih je kroz samo šest sati locirala i uhapsila u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo.

U neposrednoj blizini tijela Kreme pronađen je i izuzet nož koji je najvjerovatnije korišten prilikom izvršenja pomenutog krivičnog djela. Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje je danas po nalogu tužioca izvršena obdukcija.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Inače, Koso je dobro poznat organima gonjenja. Hapšen je u nekoliko navrata zbog krađa, ali i drugih krivičnih djela. Nezvanično saznajemo da su Koso i Kremo krali po selima na području Trnova, ali i varali mještane.