Crna hronika
0

Almedin Bostandžija optužen za otimanje mobitela maloljetnicima

Piše: E. F.
Almedin Bostandžija (Foto: Screenshoot)
Almedin Bostandžija (Foto: Screenshoot)
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Almedina Bostandžije (19) kojeg se tereti za razbojništvo nad dvojicom maloljetnika u februaru ove godine.

Podsjećamo, on je uhapšen 25. februara zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela izazivanja opće opasnosti, teške krađe, teške krađe na naročito drzak ili naročito opasan način te razbojništva.

Jedno od razbojništava koje je on počinio bilo je i razbojništvo koje su zabilježile nadzorne kamere 5. februara u zgradi u ulici Fetaha Bećirbegovića, a čiji je snimak objavio Klix.ba.

Tada je Bostandžija od maloljetnog Damira Hamzića, kako se moglo vidjeti na snimku koji smo tada objavili, uz prijetnju nožem oteo mobitel. U haustor u kojem mladić stanuje ušao je za Damirom, a pošto ga je prethodno pratio, potom je iz jakne izvadio nož te mu prijeteći njime zatražio mobitel.

Damir je mobitel odmah predao, a Bostandžija je pobjegao. Nakon što je uhapšen priznao je da je počinio ukupno 10 različitih krivičnih djela.

Između ostalog, Bostandžija je priznao da je podmetnuo požar na automobilima VW Polo i Fiat Palio i to jer su se korisnici vozila svađali sa njegovim rođakom. Paljevine su podmetnute 18. februara, a na sreću povrijeđenih nije bilo.

Bostandžija je izvršio još jedno razbojništvo nad maloljetnikom u haustoru stambene zgrade 16. februara 2015. godine, a u ulici Novopazarska provalio je u dvije kuće u samo nekoliko dana.

Na području općine Novo Sarajevo počinio je tri teške krađe, a također je u prvih pet dana februara izvršio tri razbojništva nad maloljetnicima.