{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkoholizirani mladići iz obijesti iščupali tobogan iz parka

21.12.2012. u 10:45
42
33
Alkoholizirani mladići iz obijesti iščupali tobogan iz parka
42
Alkoholizirani mladići iz obijesti iščupali tobogan iz parka
Tobogan je završio u gepeku Opel Vectre
Policija u Posušju je u petak ujutro oko 2:15 sati obaviještena da više mladih osoba oštećuje tobogan koji se nalazi u gradskom parku u Posušju.
Odmah je na teren upućena policijska ekipa, koja je u ulici Fra Grge Martića zatekla Opel Vectru, za čijim se volanom nalazio P. G. (19) iz Posušja i u kome se kao suvozač nalazio stariji maloljetnik, sa šireg područja općine Posušja, dok se u prtljažniku tog vozila nalazio tobogan.

Osim njih dvojice slobode su lišeni još i M. B. (20) i A. B. (20), obojica iz Posušja, koji su zatečeni na Trgu hrvatskih branitelja, dio kojeg je i gradski park.

U policijskim prostorijama je kod P. G. (19) izmjereno 1,83 ‰ alkohola u dahu, kod starijeg maloljetnika izmjereno je 1,39 ‰, kod M. B. (20) izmjereno je 1,34 ‰, a kod A. B. (20) izmjereno je 0,72 ‰ alkohola u dahu.

Punoljetnim osobama izrečena je mjera zadržavanja, a stariji maloljetnik pušten je na slobodu u prisustvu roditelja, kojeg su policajci prethodno pozvali u stanicu. Sva četverica mladića će tokom dana biti saslušana u policiji, nakon čega će protiv njih biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu, zbog sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje tuđih stvari.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: