|

Alkoholizirani mladići iz obijesti iščupali tobogan iz parka

Alkoholizirani mladići iz obijesti iščupali tobogan iz parka
42
Piše: N. J.
21.12.2012. u 10:45
33
komentara
42

dijeljenja
Alkoholizirani mladići iz obijesti iščupali tobogan iz parka Tobogan je završio u gepeku Opel Vectre
Policija u Posušju je u petak ujutro oko 2:15 sati obaviještena da više mladih osoba oštećuje tobogan koji se nalazi u gradskom parku u Posušju.
Odmah je na teren upućena policijska ekipa, koja je u ulici Fra Grge Martića zatekla Opel Vectru, za čijim se volanom nalazio P. G. (19) iz Posušja i u kome se kao suvozač nalazio stariji maloljetnik, sa šireg područja općine Posušja, dok se u prtljažniku tog vozila nalazio tobogan.

Osim njih dvojice slobode su lišeni još i M. B. (20) i A. B. (20), obojica iz Posušja, koji su zatečeni na Trgu hrvatskih branitelja, dio kojeg je i gradski park.

U policijskim prostorijama je kod P. G. (19) izmjereno 1,83 ‰ alkohola u dahu, kod starijeg maloljetnika izmjereno je 1,39 ‰, kod M. B. (20) izmjereno je 1,34 ‰, a kod A. B. (20) izmjereno je 0,72 ‰ alkohola u dahu.

Punoljetnim osobama izrečena je mjera zadržavanja, a stariji maloljetnik pušten je na slobodu u prisustvu roditelja, kojeg su policajci prethodno pozvali u stanicu. Sva četverica mladića će tokom dana biti saslušana u policiji, nakon čega će protiv njih biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu, zbog sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje tuđih stvari.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...