Nanio im povrede
3

Alen Stojadinović optužen za pokušaj ubistva: Bajonetom napao komšije u Bosanskoj Gradiški

M. N.
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Alena Stojadinovića (1978.) koji se tereti da je 13. augusta ove godine bajonetom pokušao ubiti komšije Milovana i Miru Ljoljić u Bosanskoj Gradiški.
Kako se navodi u optužnici Okružnog tužilaštva Banja Luka, Stojadinović je gajio osjećaje netrpeljivosti prema svojim komšijama. Kada je vidio Miru u ljetnoj kuhinji koja se nalazi u prizemlju kuće krenuo je prema njoj, ušao u prostoriju i povrijedio je bajonetom u predjelu grudi i vrata, a porezao ju je i po licu.

Počela je dozivati pomoć i tada je izašao njen suprug, a Stojadinović je prijetio da će ubiti i njega. Kada je pokušao pobjeći, optuženi je počeo trčati za njim, sustigao ga i pokušao ubosti u stomak, ali je Milovan postavio ruku tako da je spriječio veće povrede.

Mira je zadobila teže povrede i to ubodnu ranu u predjelu lijeve dojke koja seže do rebra, posjekotinu na lijevoj strani vrata i oguljotinu u lijevom slijepoočnom predjelu. Milovan je zadobio posjekotinu kažiprsta desne ruke i dlana.

Komšija bračnog para Ljoljić P. D. je dotrčao i uspio izbiti bajonet iz Stojadinovićeve ruke.

Stojadinovića je policiji prijavila majka kada je s bajonetom izašao iz kuće kazavši da će ubiti komšije.

Optuženi se tereti za pokušaj ubistva bračnog para. Za ovo krivično djelo propisano je najmanje pet godina zatvora.