Ranjavanje Armina Efendića
0

Alen Bodulović se predao, Amar Trbović u bjekstvu

Piše: A. Kovač
MUP KS
MUP KS
Armin Efendić (24) teško je ranjen sinoć oko 20.35 sati kada je u njega u sarajevskoj ulici Avdage Šahinagića pucano iz vatrenog oružja. Odmah nakon dojave na lice mjesta upućene su patrole policije, koje su na licu mjesta zatekle četiri osobe koje su bile sa Efendićem u društvu.

Prema njihovim izjavama na mjestu događaja zaustavila su se dva automobila i to “Renault Megan” i “Polo” iz kojih je izašlo nekoliko osoba, a među njima i Alen Bodulović (22) i Amar Trbović (20), koji su u rukama imali vatreno oružje, te su počeli pucati u pravcu Efendića i ostalih.

Efendić je nakon pucnjave prevezen u Klinički centar Univerziteta Sarajevo gdje je odmah operisan.

Prema riječima Biljane Jandrić, portparola Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, 24 - godišnjak je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu glutealne regije, a metak je izašao u predjelu prepona. U pitanju je teška povreda opasna po život i nakon što je primljen u bolnicu odmah je operisan. Njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno.

Sinoć oko 22.15 sati 22–godišnji Bodulović se samoinicijativno predao policiji. Od njega je uzeta izjava o pucnjavi nakon čega je predat u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, dok policija i dalje traga za Trbovićem.