Al Kapone iz Dervente osuđen na godinu zatvora za krađu automobila od bivšeg poslodavca

Al Kapone iz Dervente osuđen na godinu zatvora za krađu automobila od bivšeg poslodavca
9
F
FENA
23.10.2019. u 11:43
7
komentara
9

dijeljenja
Al Kapone iz Dervente osuđen na godinu zatvora za krađu automobila od bivšeg poslodavca Foto: Policija Brčko Distrikta
Nakon postupka po optužnici Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Ljubiša Đekić (38) iz Dervente pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora za krađu automobila od bivšeg poslodavca u Brčkom.
Njega je na zatvorsku kaznu osudio Apelacioni sud u tom gradu, pošto mu je po žalbi Tužilaštva povećao kaznu sa šest mjeseci, koju mu je bio izrekao Osnovni sud Distrikta, saopćeno je iz Tužilaštva Brčkog.

Ljubiša Đekić, zvani Al Kapone, pravosnažno je osuđen, jer u noći između 8. i 9. marta 2017. godine provalio u prostorije autopraonice D- Lazarević u Brčkom, u kojoj je nakratko bio zaposlen. On je podesnim predmetom i fizičkom snagom otvorio prozor na bočnoj strani objekta, ušao unutra i najprije oduzeo zatečeni novac te pogonske ključeve od pet vozila parkiranih ispred autopraonice. Zatim je stavio u pogon automobil vlasnika radnje, Peugeot 207, vrijedan oko 8.000 maraka, i odvezao se u pravcu Dervente.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je Đekića za krivično djelo teške krađe, a pošto je priznao krivicu, Osnovni sud ga je u maju ove godine osudio na šest mjeseci zatvora. Postupajući po žalbi Tužilaštva zbog neodgovarajuće odluke o kazni, Apelacioni sud Distrikta nedavno je preinačio ovu presudu povećavši kaznu osuđenom na godinu dana zatvora, stoji u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...