U Višegradu nestao 3-godišnjak
515

Ako vidite ovog dječaka odmah javite policiji

Klix.ba
Alen Bukva
Alen Bukva
Trogodišnji dječak Alen Bukva je nestao 17. maja u mjestu Međeđa u Višegradu, prijavila je policiji njegova majka E. B. Prema njenoj izjavi, dječak je nestao oko 15 sati, a posljednji put je viđen kako se igra ispred porodične kuće bez odjeće i obuće.

Odmah nakon prijave majke o nestanku trogodišnjeg Alena policijski službenici su obavili razgovor s mještanima naselja Crijep i Međeđa. Tokom jučerašnjeg dana policijski službenici su izvršili obilazak terena oko porodične kuće u kojoj je dječak živio te obale rijeke Drine.

Pripadnici Jedinice za podršku trenutno se nalaze na terenu i vrše pretragu užeg i šireg područja mjesta, saopšteno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Prema izjavi majke, na dan kada je nestao, Alen se igrao ispred porodične kuće koja se nalazi pored lokalog puta Međeđa - Crijep. Na sebi nije imao ni odjeću ni obuću.

Dječak je visok oko 80 centimetara i težak oko 15 kilograma, ima dužu svijetloplavu kosu, plave oči, okruglo lice, pravilan nos i male uši. Ima izražen stomak i veliki mladež iza desnog uha te muca.

Iz CJB Istočno Sarajevo su zamolili sve građane da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o nestalom dječaku, odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu na besplatan policijski broj 122.