{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcijom "Rojal" presječen lanac narkodilera u Brčkom

F
15.6.2012. u 15:21
1
3
Akcijom "Rojal" presječen lanac narkodilera u Brčkom
1
Akcijom "Rojal" presječen lanac narkodilera u Brčkom
Brčko
Halid Emkić, portparol brčanske Policije, izjavio je da je Policija Brčko Distrikta BiH rano jutros započela akciju na suzbijanju i rasturanju narkotičkih sredstava na području sjeveroistočne Bosne kodnog naziva «Rojal», kojom je presječen lanac trgovine narkoticima koji se kretao u ovom dijelu BiH.
"Ova je aktivnost isplanirana od Policije Brčko Distrikta BiH u koju su uključeni i MUPRS-a i SIPA, i to je do sada jedna od najvećih i najsloženijih akcija ove vrste s aspekta planskog organizovanja, broja pretresa koji će biti izvršeni i broja osoba koje će biti obrađene. Pretresi teku na području sjeveroistočne Bosne od Doboja, Bijeljine i Brčkog i oni će inicirati nove pretrese gdje će biti obuhvaćene i nove osobe", istakao je Emkić.

Po njegovim riječima, akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva i po naredbama Osnovnog suda Brčko Distrikta BiH, a provoditi će se i narednih dana.

Prema nezvaničnim informacijama, pretresi su do sada izvršeni na više od pet lokacija prilikom čega je pronađana određena količina narkotika te opreme koja se dovodi u vezu s rasturanjem narkotičkih sredstava, dok je u Policiju na kriminalističko-tehničku obradu privedeno više od deset osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: