Brojni prekršaji
2

Akcije brčanske policije: Sankcionisali 20 pijanih vozača, zaplijenili Audi A6 i pronašli drogu

A. K.
Brčko (Foto: A. K./Klix.ba)
Brčko (Foto: A. K./Klix.ba)
Policija Brčko distrikta tokom vikenda provodili su redovne aktivnosti u cilju očuvanja javnog reda i mira te sigurnosti u saobraćaju. U svojim akcijama su iz saobraćaja isključili čak 20 pijanih vozača, zaplijenili su jedan automobil marke Audi A6, a pronašli su i drogu.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 29 vozača i vozila.

"Od toga 20 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola od kojih je jedan vozilom upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog koji je upravljao vozilom sa neregistrovanom poluprikolicom, dva koji su upravljali neregistrovanim vozilima, jednog jer je upravljao vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jednog jer je vozilom upravljao bez potvrde o poznavanju propisa, dva koji su upravljali preopterećenim vozilima i dva jer upravljali vozilima uz nepropisno obilježen teret", naveli su iz policije.

Također, sinoć u 23:30 sati policijski službenici su u mjestu Brka iz saobraćaja isključili vozača motornog vozila marke Audi A6, 36-godišnjeg H.T. iz Brčkog, koji je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,33 grama po kilogramu, a istovremeno je utvrđeno da je za vozilo istekla važnost potvrde o registraciji.

"Provjerom u registru utvrđeno je da po osnovu neplaćenih novčanih kazni navedeno lice ima dug u iznosu od 3.525,70 konvertibilnih maraka te mu je zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH", naveli su iz policije.

Iste večeri, u 21:55 sati policijski službenici su tokom redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu 44-godišnje osobe inicijala J.J. iz Brčkog, kod kojeg je pronađena biljna materija za koju je nakon oduzimanja preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je riječ o opojnoj drogi marihuana, bruto mase 1,834 grama.

Protiv J.J. će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja posjedovanje narkotičkih sredstava.