{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija u Zenici: Pretresi na 10 lokacija, uhapšeno sedam osoba

16.2.2015. u 09:50
16.2.2015. u 13:16
26
46
Akcija u Zenici: Pretresi na 10 lokacija, uhapšeno sedam osoba
26
Zenička policija je u ranim jutarnjim satima na području Zeničko-dobojskog kantona provela akciju sa ciljem suzbijanja nelegalne trgovine, ali i posjedovanja narkotika i oružja.
Ovo je za Klix.ba potvrdila i Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, dodavši da pripadnici Odsjeka za posebne namjene akciju provode u saradnji sa Tužilaštvom ZDK.

"Zaplijenjena je određena količina droge i oružja", kazala je Ahmić za Klix.ba.

U ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na deset lokacija na području Zenice. Tom prilikom lišene su slobode osobe prema kojim je ova akcija i usmjerena, tačnije sedam je lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije, gdje je zavedena kriminalistička obrada.

Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama su vršeni s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Zavedenom akcijom, te izvršenim pretresima pronađeno je oko 500 grama marihuane i oko 1000 grama opojne droge "speed", tri vage za precizno mjerenje, veći broj mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim karticama i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokazni materijal u daljem postupku.

Pronađena materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: