Crna hronika
11

Akcija "Taksi": Uhapšeni dileri policajcima prijetili smrću

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Sedam osumnjičenih dilera koji su uhapšeni u jučer provedenoj akciji "Taksi", saslušani su u policijskim prostorijama te će u toku dana biti predati u nadležnost tužilaštvu Brčko distrikta, potvrdio je za Klix.ba Halid Emkić, glasnogovornik MUP-a Brčko distrikta.

Inače, brčanska policija je u okviru akcije "Taksi", jučer privela sedam osoba osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa preprodavali drogu, ali i prijetili policiji.

Uhapšeni su policiji dobro poznati dileri, Ahmet Čačković (34), Emir Nuhanović (29), Anel Salčinović (31), Sanel Pengić (26), Igor Ružić (35), Alen Tirić (27) i Sabrina Jukić-Pehlica (25).

Halid Emkić je za Klix.ba kazao kako su se uhapšeni bavili preprodajom heroina i marihuane na području Brčko distrikta duži vremenski period. Djelovali su kao grupa sa jasno podijeljenim zadacima svakom pojedincu.

"Među njima su i osobe koje su nakon prethodnog postupanja upućivale prijetnje policijskim službenicima. Naime, neki od njih su prijetili ubistvom te im govorili da će im uništiti imovinu", naveo je Emkić.

U okviru akcije pretreseno je 20 objekata na šest lokacija na području Brčkog. Osim droge i novca, policija je zaplijenila i jedan automobil za koji sumnja da je ukraden.

Inače, neki od uhapšenih su i ranije imali ozbiljnog posla sa policijom, pa je tako Tirić privođen u decembru 2012. godine u akciji "Skuter" zajedno sa još 21 osobom. Tada je zaplijenjeno 2,4 kilograma heroina vrijednosti 200.000 maraka.

Salčinović je hapšen 2010. godine u Brčkom, kada je policija pronašla veću količinu tableta i heroina.

Sabrina Jukić-Pehlica hapšena je u akciji "Rojal" u junu 2012. godine, kada je osim nje uhapšeno još 15 osoba i zaplijenjeno 10 kilograma marihuane.