Pretresi u Novom Gradu
55

Akcija Sleeper 2 u Sarajevu: Pronađena droga i oružje, uhapšene dvije osobe

A. Ku.
Foto: MUP KS
Foto: MUP KS
U akciji MUP-a KS kodnog naziva Sleeper 2 oduzeto je oružje i droga te su uhapšene dvije osobe.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, realizovali su akciju ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama.

U pretresima koji su izvršeni na području Novog Grada pronađeno je i oduzeto 36 PVC pakovanja marihuana bruto mase oko 980 grama, PVC pakovanje sa 53 komada tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi.

Foto: MUP KS
Foto: MUP KS

Također je oduzeto šest PVC pakovanja speeda u količini od 91 gram, kao i pet PVC paketića marihuana.

Pronađena je i oduzeta automatska puška sa preklopnim kundakom i pripadajućim okvirom sa 30 komada metaka, kao i 79 komada metaka različitog kalibra.

Foto: MUP KS
Foto: MUP KS

U sklopu navedene akcije uhapšen je S. B. (30) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" i A. A. (32), rođen u Goraždu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Muškarac A. A. je nakon kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija, dok je S.B. predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju rad na ovom predmetu.