Crna hronika
0

Akcija saobraćajne policije "Alkotest" u Posušju: Polovina vozača vozila pod utjecajem alkohola

Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Noću sa subote na nedjelju, u vremenu od 23:30 – 04:00 sata, policijski službenici PU Posušje i Jedinice za sigurnost cestovnog saobraćaja MUP-a proveli su na području Posušja akciju pojačane kontrole saobraćaja kodnog imena "Alkotest".

Cilj akcije je bio otkrivanje i sankcioniranje najtežih saobraćajnih prekršaja, prvenstveno prekršaja počinjenih upravljanjem motornim vozilom pod utjecajem alkohola te upravljanje neregistriranim motornim vozilima.

Tokom akcije, u kojoj su učestvovale tri policijske ophodnje, kontrolirano je 58 vozača i vozila, a evidentirano je ukupno 57 prekršaja.

Izvršenim alkotestiranjima kod 29 vozača izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu, uz to, jedan od alkoholiziranih vozača upravljao je motornim vozilom i bez položenog vozačkog ispita, a dva alkoholizirana vozača upravljala su neregistriranim motornim vozilima.

Svi alkoholizirani vozači isključeni su iz saobraćaja i na licu mjesta su im izdani prekršajni nalozi.

Uz navedene prekršaje 18 prekršaja je počinjeno nepropisnim parkiranjem, tri prekršaja su počinjena upravljanjem motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, itd.