Pronađena i municija
44

Akcija policije u Goraždu, hapšenja zbog veće količine droge

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde uz asistenciju Jedinice za podršku, a na osnovu naredbe Općinskog Suda u Goraždu rano jutros izvršili su pretres na dvije lokacije na području Goražda u ulicama Alije Hodžica i Bolnička.

Tom prilikom pronađena je određena količina amfetamina, nezvanično blizu pola kilograma, jedno pakovanje marihuane, dvije precizne vage za mjerenje, pet boca sa sadržajem 90 posto alkohola te određene količine municije.

U akciji su lišene slobode dvije osobe, potvrdio je za Klix.ba Jasenko Hadžić, službenik za odnose s javnošću Uprave policije.

O događaju je upoznat dežurni tužilac.

Detalji akcije bit će poznati naknadno, u toku je kriminalistička obrada, a nezvanično uhapšene osobe su i ranije hapšene zbog istog krivičnog dijela, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Ovo je još jedna u nizu akcija policije, odnosno odsjeka za organizirani kriminal i droge kojom nastavljaju aktivan rad na sprečavanju zloupotrebe droga nastavljaju i u narednom periodu.