Banja Luka
3

Akcija "Parma": Prodali stan i vozila s falsifikovanim dokumentima, četvero uhapšenih

A. P.
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su proveli operativnu akciju kodnog naziva "Parma", a koja je usmjerena na otkrivanje krivičnih djela u vezi s prometovanjem nekretnina uz prevare, falsifikovanje dokumentacije te druga krivična djela.

U okviru ovih aktivnosti slobode su lišene četiri osobe Goran R., Martina R., Dušan Š. i Milorad V. zbog osnova sumnje da su na području Grada Banja Luka izvršili više krivičnih djela falsifikovanja isprave, ovjere neistinitog sadržaja, prevare, kao i drugih krivičnih djela. Ove osobe se sumnjiče da su u Banjoj Luci prometovale stan, bez vlasnika stana, te su ga na osnovu falsifikovane dokumentacije ponovo prodale, kao i da su prometovale tri vozila bez saglasnosti vlasnika s falsifikovanim dokumentima i ugovorima te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 250.000 KM. Također, postoje osnovi sumnje da su u toku 2015. godine izvršili krivično djelo razbojništva.

Izvršen je pretres na dvije lokacije na području grada Banja Luka, koje koriste osumnjičeni, te je tom prilikom pronađen i oduzet veći broj mobilnih telefona, laptopa, tableta i drugih elektronskih uređaja, SIM kartice, uređaji za prisluškivanje, snimanje, policijski treptač, plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela.

Od Gorana R. su oduzeta dva vozila ukupne vrijednosti oko 85.000 KM.

Akcija je provedena pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Nakon završene kriminalističke obrade Goran R. će biti proveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, dok će protiv uhapšenih biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.