Crna hronika
0

Akcija Kupac u Banjoj Luci rezultirala oduzimanjem oko 17.000 kutija cigareta

FENA
Policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Centra javne bezbjednosti Banja Luka, sprovodeći akciju kodnog naziva "Kupac", lišili su slobode sedam osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

U protekla dva dana uhapšeni su D.P. (1969), S.P. (1953), M.K. (1965), M.D. (1962), D.D. (1965), V.D. (1963) i A.R. (1973), svi iz Banja Luke, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Na osnovu naredbe Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, izvršeni su pretresi na više lokacija, te oduzeta određena količina duhana, cigarete različitih vrsta i proizvođača, te drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Privremeno je oduzeto oko 17.000 kutija cigareta bez akciznih markica, sa akciznim markicama Republike Srbije i Crne Gore, kao i cigarete sa akciznim markicama BiH, čija je tržišna vrijednost oko 80.000 KM.

Nakon završene kriminalističke obrade, po nalogu postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, uhapšeni su pušteni na slobodu, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo.