|

Akcija "Koverta": Zbog korupcije uhapšen Fadil Šehić, izvršni direktor Unsko-sanskih šuma

Akcija "Koverta": Zbog korupcije uhapšen Fadil Šehić, izvršni direktor Unsko-sanskih šuma
34
Klix.ba
5.12.2014. u 14:04
15
komentara
34

dijeljenja
Akcija "Koverta": Zbog korupcije uhapšen Fadil Šehić, izvršni direktor Unsko-sanskih šuma Ilustracija, (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva "Koverta", policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su pretresli dva objekta na području Bihaća u vlasništvu Fadila Šehića.
Kako saznajemo, Šehić je i priveden, a navedene aktivnosti provedene su po naredbi Kantonalnog suda Unsko-sanskog kantona u Bihaću i Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Trenutno je u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu u toku saslušanje Šehića u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela organizirani kriminal, primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlasti.

Podsjećamo, akcija "Koverta“, u okviru koje su do sada slobode lišene četiri osobe zbog organiziranog kriminala i koruptivnih krivičnih djela i jedna osoba zbog ometanja rada prаvosuđa, započeta je u junu ove godine.

U okviru akcije "Koverta" su do sada zbog organiziranog kriminala i koruptivnih krivičnih djela slobode lišene tri osobe, među kojima i direktor JP Unsko-sanske šume Dževad Muslimović.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...