Crna hronika
0

Akcija hapšenja dilera na više od 20 lokacija u našoj zemlji

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas je uhapšeno 14 osoba i pretreseno više od 20 lokacija u akciji suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga, saopšteno je iz MUP-a RS.

Akciju pod nazivom "Hit" vodili su Centar javne bezbjednosti Banja Luka i Uprava kriminalističke policije MUP-a RS pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banja Luka, a uz učešće kantonalnih tužilaštava iz Tuzle, Sarajeva i Bihaća, Tužilaštva i Policije Brčko distrikta, kantonalnih MUP-ova i Federalne uprave policije te USKOK-a i MUP-a Hrvatske.

Pripremu akcije "Hit" MUP RS počeo je 2009. godine, a istovremeno su pripadnici MUP-a Hrvatske počeli raditi na identifikaciji dobavljača opojnih droga za više gradova u Hrvatskoj.

U akciji "Hit" od početka ove godine oduzeto je više od tri kilograma heroina, više od kilogram skanka, više od 90 stabljika indijske konoplje, više od 160 tableta ekstazi, tri digitalne vage, više od 2,5 kilograma eksploziva, više od 9.000 eura za koje se sumnja da potiču iz izvršenja krivičnih djela, veća količina oružja i municije i više pakovanja medicinske droge.

Krajem jula pod nadzorom Okružnog tužilaštva Banja Luka počele su radnje dokazivanja iz kojih su proistekle današnji pretresi i hapšenja.