Crna hronika
0

Akcija Doker: Prokrijumčarena stoka vrijedna više od milion KM

SRNA
Foto: Arhiv
Lica uhapšena u akciji "Doker", osumnjičena su da su, kao organizovana grupa sa tačno podijeljenim zadacima, sa područja Srbije u BiH prokrijumčarila oko 1.000 grla, uglavnom krupne stoke, čija se vrijednost na tržištu procjenjuje na više od milion KM.

Prema prikupljenim dokazima u istrazi koja je trajala više mjeseci, krijumčarenje stoke uglavnom je realizovano na ilegalnim prelazima preko rijeka Drine i Save u BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Uhapšeni, njih 15, među kojima su i dva policijska službenika Granične policije BiH, biće u zakonskom roku predata postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti za koliko osumnjičenih će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora ili drugih mjera zabrane.

U saopštenju se navodi da ova akcija pokazuje opredijeljenost Tužilaštva BiH u borbi protiv organizovanog kriminala i krivičnih djela kojima se nanosi šteta ekonomskom sistemu BiH i predstavlja pozitivne napore Granične policije na otkrivanju i sankcionisanju počinilaca krivičnih djela među njenim pripadnicima.

Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u smjeru podizanja optužnice u predmetu kodnog naziva "Doker".

Po nalogu Tužilaštva BiH, više desetina policijskih službenika Granične policije BiH i Agencije za istrage i zaštitu BiH proveli su združenu policijsku akciju "Doker".

U akciji su izvršeni pretresi na oko 20 lokacija na širem području Bijeljine i uhapšeno ukupno 15 lica, među kojima i dva službenika Jedinice granične policije Bijeljina.