Uviđaj počeo u podne
0

Advokata Balijagića posjetio Fahrudin Radončić

Piše: D. Brkić
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Tužiteljica Kantonalnog tužilaštva TK Danica Kovačević-Arapović rukovodi uviđajem u tuzlanskom naselju Kula, gdje je jutros rano pucano na kuću advokata Faruka Balijagića, a potom je na terasu bačena ručna bomba M-57.

Uviđaj je počeo u podne zbog Balijagićevog zahtjeva za izuzeće Kantonalnog tužilaštva iz cijelog slučaja. Međutim, Federalno tužilaštvo ocijenilo je njegov zahtjev neosnovanim i naložio Kantonalnom tužilaštvu da obavi uviđaj.

Prema prvim saznanjima na kuću Faruka Balijagića, u kojoj su bili njegova supruga i sin, pucano je iz automatske puške, a nakon toga je bačena i ručna bomba. Oštećena je fasada, te dio eksterijera, a povrijeđenih nije bilo.

Balijagić je izjavio kako napad na njegovu imovinu ima veze s njegovim istupima u dnevnoj štampi, ali da on neće ustuknuti pred prijetnjama mafije. Prema njemu, mafija u BiH je uzela maha i faktički je nedodirljiva.

“Neću se zaustaviti u svojim istupima, a žao mi je samo što će zbog svega ispaštati moja porodica. Ali, neću se zaustaviti, jer znam da valja umrijeti ovako ili onako”, kazao je Balijagić.

Advokata Balijagića i njegovu porodicu danas je posjetio predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić. Istraga je u toku.