Više krivičnih djela
0

Admir Lekić se još uvijek nalazi u pritvoru, o daljem zadržavanju sud donosi odluku sredinom mjeseca

S. Š.
Lekić je u januaru zapalio auto oca njegove djevojke (Foto: Klix.ba)
Lekić je u januaru zapalio auto oca njegove djevojke (Foto: Klix.ba)
Osumnjičenom Admiru Lekiću kojem se na teret stavljaju krivična djela nanošenje teških tjelesnih povreda i izazivanje opće opasnosti još uvijek se nalazi u pritvoru, a da li će i dalje biti zadržan saznat će se sredinom ovog mjeseca.
Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Općinski sud u Sarajevu je 16. januara prvobitno odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenom Admiru Lekiću zbog krivičnih djela teška tjelesna povreda i izazivanje opće opasnosti. Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Lekiću je sve do sada produžavan pritvor tako da se on i dalje nalazi u pritvorskim jedinicama, a kako je za Klix.ba rečeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, posljednjom odlukom suda pritvor sada može trajati do 13.04.2024. godine ili do nove odluke suda.

O daljem toku ovog predmeta u kojem još uvijek nije podignuta ili potvrđena optužnica, znat će se više u narednom periodu.

Admir Lekić se sumnjiči da je 24. decembra iza ponoći na Carevom mostu u općini Stari Grad, pretukao svoju djevojku te prolaznika koji joj je pokušao pomoći. Sumnjiči se i da joj je 13. januara ponovo nanio teške tjelesne povrede. Osumnjičen je i da je 14. januara zapalio automobil Passat ocu od djevojke na području Općine Novi Grad, pri čemu se požar proširio i na susjedni automobil, navedeno je u januaru iz Tužilaštva KS.

Lekić se i prije nekoliko godina pojavljivao u policijskim dosjeima zbog ranjavanja i krivičnog djela pokušaj ubistva, ugrožavanje sigurnosti i slično.