Crna hronika
18

Ademir Pezo osuđen na 11 godina zatvora zbog ubistva Vedada Bajrice

Piše: S. H.
Foto: (Arhiv/Klix.ba)
Foto: (Arhiv/Klix.ba)
Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krivim Ademira Pezu za ubistvo Vedada Bajrice u sarajevskom naselju Vratnik 2014. godine.

Osim Peze kojem je izrečena prvostepena presuda, Kantonalni sud danas je izrekao kazne i saučesnicima u izvršenju ovog krivičnog djela. Tako je Samir Potogija osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca za krivično djelo pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

Za isto krivično djelo (pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela) Mirza Hasanbegoivć osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, dok je Denisu Škami izrečena kazna od šest mjeseci uslovno na dvije godine.

Ademira Pezu (1988.) tereti se da je 5.11.2014. godine oko 12:20 sati u sarajevskom naselju Vratnik, u namjeri da drugog liši života, pucajući iz vatrenog oružja ispalio više hitaca prema Vedadu Bajrici koji je od zadobijenih rana u 13:45 sati preminuo u prostorijama Kliničkog centra univerziteta Sarajevo.

Optuženi Samir Potogija (1987.), Mirza Hasanbegović i Denis Škamo (1987.) sastali su se istog dana nakon čega su svi zajedno u cilju prikrivanja tragova i dokaza izvršili sakrivanje korištenog vozila Chrysler, kao i pištolja iz kojeg je pucano na Vedada Bajricu, istaknuto je iz Tužilaštva KS.