Crna hronika
0

A.A. opljačkan u automobilu

FENA
U ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, u utorak oko 8.05 sati tri nepoznate osobe su izvršile krivično djelo razbojništva nad A.A. iz Sarajeva, dok se nalazio u vozilu marke ''fiat''. Prema riječima A.A. nepoznate osobe su uz prijetnju pištoljem ukrale izvjesnu količinu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu.

U utorak oko 10.50 sati obaviještena je Treća policijska uprava da su u ulici Trg nezavisnosti, općina Novi Grad Sarajevo, dvije nepoznate osobe izvršile krivično djelo razbojništva nad djetetom K.E. iz Sarajeva. Skinuli su mu i otuđili patike s nogu, a zatim su se udaljile u nepoznatom pravcu.

Službenici Prve policijske uprave u utorak oko 13.00 sati lišili su slobode H.B., rođena 1966. u Veneciji, nastanjena u Vlasenici i B.B., rođen 1976. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađe. Oni su izvršili krivično djelo na štetu M.J. iz Sarajeva.

Službenici Četvrte policijske uprave jučer oko 17.50 sati lišili su slobode M.S., rođen 1977. u Blagaju, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađe. On je u ulici Harisa Merzića, općina Ilidža, ukrao mobitel od V.A. iz Hadžića.

U ulici Huseina Đoze, općina Ilidža, jučer oko 18.45 sati došlo je do požara na drvenoj baraci vlasništvo S.Z. iz Sarajeva. Požar su lokalizirali pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na objektu pričinjena materijalna šteta. Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo nakon što je nepoznata osoba upotrijebila otvoreni plamen.

U mjestu Drozgometva, općina Hadžići, u utorak oko 19.00 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom između U.V., rođen 1960. i B.A., rođen 1976., oba nastanjena u Hadžićima. B.A. je zadobio teške tjelesne povrede, frakturu prsta desne ruke, dok je U.V. zadobio lakše tjelesne povrede, a ljekarska pomoć im je ukazana u KC bolnice Koševo.

Na raskrsnici ulica Zelenih beretki i Vladislava Skarića, općina Stari Grad Sarajevo, u utorak oko 9.45 sati dogodila se saobraćajna nezgoda. Vozilo marke ''mercedes'', reg. oznake 212-T-682, kojim je upravljao vozač M.M., rođen 1947., nastanjen u Sarajevu udario je pješaka H.Dž., rođen 1934., nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede, fraktura karlice, zadobio je H.Dž.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 24 saobraćajne nezgode, od toga 21 sa materijalnom štetom i tri sa nastradalim osobama kada je jedna osoba teže, a dvije lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno šest vozača i dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.