Policijska akcija "Prud"
0

FOTO / 32 uhapšenih, zaplijenjeni droga, oružje i novac

FENA
Policija privodi osumnjičenog u Doboju (Foto: SRNA)
Policija privodi osumnjičenog u Doboju (Foto: SRNA)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Policije Brčko Distrikta, Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Tuzla izvršili su danas u periodu od dva do četiri sata jutru pretrese na 40 lokacija usmjerenih prema 29 osoba, dok je slobode lišeno njih 32.

Ove aktivnosti izvršene su u okviru akcije "Prud" čije je pripremne radnje na identifikaciji tzv. "mravljeg" (uličnog) rasturanja opojne droge, Centar javne bezbjednosti Doboj, u koordinaciji s Upravom kriminalističke policije MUP-a RS, a pod nadzorom Okružnog tužilaštva Doboj, započeo još krajem 2009. godine, potvrdila je za Fenu glasnogovornica MUPRS-a Mirna Šoja.

Precizirala je da je operativna akcija "Prud" započela 18. februara ove godine, a direktno su je sprovodili pripadnici CJB Doboj s policijskim službenicima Policije Brčko Distrikta, uz koordinaciju Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a pod nadzorom Okružnog tužilaštva Doboj.

"U današnjih aktivnostima slobode su lišene 32 osobe koje će u toku dana biti kriminalistički obrađene i predate u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj", precizirala je ona.

Izvršenim pretresima pronađeno je i izuzeto preko dva kilograma opojne droge marihuane, pronađene dvije plantaže indijske konoplje, više digitalnih precizivnih vaga za mjerenje opojne droge, puščana municija, drugo naoružanje, ručne bombe, kao i 15.500 KM koje potiču od prodaje droge.

Zaplijenjena droga (Foto: SRNA)
Zaplijenjena droga (Foto: SRNA)
U toku izvođenja današnje aktivnosti učestvovalo je preko 400 policijskih službenika, kao i 120 službenih vozila, a aktivnosti je pratila i Misija evropske policije u BiH (EUPM).

Pretresi su izvršeni na 27 lokacija koje pokriva Centar javne bezbjednosti Doboj, četiri lokacije koje pokriva Policija Brčko Distrikta, dvije lokacije koje pokriva Centar javne bezbjednosti Bijeljina i na sedam lokacija na području MUP Kantona Tuzla.

U okviru akcije "Prud", Centar javne bezbjednosti Doboj jučer je podnio izvještaje o izvršenom krivičnom djelu protvi 29 osoba, a zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, dok su neki od njih počinili krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.