Posušje
0

19-godišnjem vozaču odrubljena glava

Sarajevo-x.com
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Ivan Lončar (19) iz Posušja poginuo je jučer ujutro u teškoj nesreći koja se dogodila u Ulici Ante Starčevića u ovom gradu.

U istoj nesreći teške povrede zadobio je Ivan Galić (24), također iz Posušja, koji je nakon nesreće prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru.

Kako saznau Nezavisne novine, do nesreće je došlo oko jedan sat iza ponoći, kada je Lončar, koji je upravljao BMW-om "sedmicom", krećući se iz grada prema kružnom toku na istočnom ulazu u grad, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, te prešao na lijevu stranu kolnika i silovito udario u parkirano teretno vozilo mercedes tip 508.

Nakon udara u kamion, BMW je dijelom zahvatio i ford celex njemačkih registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljao njemački državljanin Tomas Sotam.

Kako Nezavisne novine neslužbeno saznaju, usljed silovitog udarca nesretnom mladiću koji je upravljao BMW-om odrubljena je glava, a tijelo je izletjelo van. Potpuno uništeni automobil zaustavio se tek pedesetak metara dalje, prevrnut na krov.

Očevid na mjestu još jedne u nizu tragedija na ovom području kojoj su kumovali mladost, brzina i 'bijesni' automobili, obavili su istražitelji PU Posušje i dežurni kantonalni tužitelj, a promet je bio obustavljen nekoliko sati.

Djelatnici posuškog Doma zdravlja jučer su još uklanjali preostale posmrtne ostatke nesretnog mladića.