MUP HNŽ
0

17 prijava slučajeva općeg kriminala

FENA
Za protekli vikend na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 17 prijava građana koje se odnose na opći kriminal, saopćeno je iz MUP-a tog kantona.

U oblasti javnog reda i mira registrovano je devet prekršaja, i to na području Mostara 4; na području Stoca 1; na području Neuma 2 i na području Čapljine 2 .

U oblasti sigurnosti saobraćaja registrovano je 17 saobraćajnih nezgoda u kojima je sedam lica lakše ozlijeđeno, dok je jedno lice zadobilo ozljede neutvrđenog stepena .

U PU Mostar u petak se obratila Veronika Z. iz Mostara i prijavila da je tokom noći od strane nepoznatog lica ukradeno vozilo "ford eskort" dok se nalazilo parkirano u Dubrovačkoj ulici. O svemu su odmah upoznate policijske patrole na terenu, dok istragu vodi Odjel krim.policije.

U subotu u 6.45 sati na magistralnom putu M6/1 u mjestu Gnojnice u Mostaru dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali Dalibor P.iz Mostara sa vozilom "opel omega" i parkirana vozila TMV "daimler benz" i "fiat punto". U ovoj saobraćajnoj nezgodi ozljede neutvrđenog stepena zadobio je Dalibor P. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a o svemu je upoznat tužilac.

Jučer u 7.30 sati na putu M16/2 u mjestu Marina pećina u Prozoru/Rami dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovala Almina Z. , upravljajući vozilom "ford fiesta" koja je tom prilikom udarila u zaštitnu ogradu. Lakše ozljede zadobili su vozač Almina Z. i saputnici u vozilu Fatima K. i Irna Dž. Na licu mjesta izvršen je uviđaj, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.