Federacija BiH
0

150 krivičnih djela i 83 saobraćajne nesreće

FENA
Prema podacima operativnih centara kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, od 5. do 8. septembra na području Federacije BiH evidentirano je 150 krivičnih djela, 83 saobraćajne nesreće, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, te 19 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Od ukupnog broja saobraćajnih nesreća (83) - u Kantonu Sarajevo dogodilo se 29, Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom po deset, Unsko-sanskom, Srednjobosanskom i Zapadnohercegovačkom po sedam, Kantonu 10 (Livanjski) šest, Hercegovačko-neretvanskom četiri, Posavskom dvije i Bosanskopodrinjskom kantonu jedna, u kojima je jedna osoba smrtno stradala (Kanton 10), dvije su zadobile teške, a 14 lakše tjelesne povrede.

Od 150 evidentiranih krivičnih djela, dogodila su se četiri razbojništva - u Kantonu Sarajevo tri i Tuzlanskom kantonu jedno, jedna razbojnička krađa u Tuzlanskom kantonu, jedno nanošenje teških tjelesnih povreda u Srednjobosanskom kantonu, dva oštećenja tuđe stvari - u Hercegovačko-neretvanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu po jedno, pet izazivanja opće opasnosti - u Unsko-sanskom kantonu, Tuzlanskom, Zapadnohercegovačkom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10 (Livanjski) po jedna.

Na području FBiH dogodilo se i 19 slučajeva narušavanja javnog reda i mira - u Kantonu Sarajevo sedam, Unsko-sanskom šest, Hercegovačko-neretvanskom četiri, Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom po jedno, u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede.