Napad na navijače iz Tuzle
0

15 uhapšenih zbog paljenja autobusa

Sarajevo-x.com
Foto: RTV Mostar
Foto: RTV Mostar
Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili su jučer 15 lica nakon kamenovanja i napada na autobus navijača Fudbalskog kluba Sloboda, saopćeno je iz ove institucije.

Nakon privođenja u službene prostorije sa licima je obavljen razgovor te protiv njih slijedi podnošenje prekršajnih prijava. Trenutno se radu na pronalasku i identifikaciji osobe koja je bacila zapaljivo sredstvo na autobus.

Podsjećamo, jučer u Mostaru kamenovan je autobus marke "Mercedes“ u vlasništvu firme "Ljaljić Tours“, a kojim je upravljao vozač Rašid K. iz Tuzle.

U autobusu su se nalazili navijači Fudbalskog kluba Sloboda koji su se vraćali sa utakmice u Širokom Brijegu. Autobus je kamenovalo oko 40-50 lica, a nakon bacanja zapaljive materije, najvjerovatnije baklje, došlo je do požara.

Vozač je zaustavio autobus i svi putnici, njih 21 lice i vozač, uspjeli su napustiti autobus koji je za kratko vrijeme izgorio, a dolaskom Vatrogasne jedinice spriječeno je daljnje širenje požara

Navijači Slobode su se po izlasku iz autobusa skupili ispred apoteke „Lupriv“, a potom prebačeni u službene prostorije PU Mostar.

Također, zbog požara je na više obližnjih objekata pričinjena materijalna šteta, a došlo je do oštećenja i jednog službenog vozila MUP-a HNK.